Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes húsos pástétom pirítósra: maradék leveshúsból is tökéletes


A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá.


Ha maradt hús a tegnapi levesből, állíts össze belőle krémes pástétomot friss kenyérre vagy pirítósra kenve! Készülhet baromfiból vagy marhából, ami épp van otthon. Az ízesítése is ennek megfelelő: az erőteljes ízű marhahús talán kevesebb fűszert igényel, mint a csirke, ezért nyugodtan kóstolgasd, amíg a kívánt zamatot el nem éred.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg főtt hús
👉 3 evőkanál tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A húst fejtsd le a csontról, és tedd késes aprítógépbe. Add hozzá a felkockázott hagymát és fokhagymát, és pépesítsd őket, majd kanalazd egy tálba. Kanalazz hozzá annyi tejfölt, hogy jól kenhető masszát kapj, majd ízesítsd mustárral, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal. Pihentesd a hűtőben néhány órát, hogy az ízei összeérjenek.

Friss kenyérrel, karikára vágott kiflivel vagy pirítóssal fantasztikus.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések