Hirdessen itt

Rádióelektronikai felderítő és különleges műveleti központ megsemmisítéséről számolt be az orosz hadsereg


A tábornok az elmúlt egy napban elszenvedett ukrán veszteségeket hatszáznál több halottban és sebesültben adta meg. 

Csapást mért az orosz hadsereg az ukrán fegyveres erők rádióelektronikai felderítő központjára a Kijev megyei Brovari közelében, valamint a Zapad különleges műveleti központra Hmelnyickij városnál – közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve.

A tábornok az elmúlt egy napban elszenvedett ukrán veszteségeket hatszáznál több halottban és sebesültben adta meg. Közlése szerint a legtöbb, 250-et meghaladó számú katona a Donyeck körzetében folytatott harcokban vesztette életét.

Konasenkov a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök és katonai objektumok közé sorolt egyebek között egy Buk–M1-es légvédelmi rendszert, három harckocsit és két hadianyagraktárt.

A RIA hírügynökség hétfő este azt jelentette, hogy a Wagner katonai magánvállalat rohamalakulatai elfoglalták Artemivszk (Bahmut) város Sztupki nevű negyedét, és behatoltak Illinivka negyedbe is.

Jan Gagin, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió vezetőjének katonapolitikai tanácsadója a TASZSZ hírügynökségnek kijelentette, hogy az orosz erők elvágták az Artemivszkben lévő ukrán csoportosulás minden utánpótlási útvonalát.

„Artemivszket végleg bekerítettük, erőink teljes ellenőrzésük alá vonták a városba vezető utakat. Az ukrán fegyveres erők helyőrségének lőszerellátása megszakadt, a rotáció és az emberutánpótlás leállt” –

mondta, hozzátéve, hogy az artemivszki „katlan” hamarosan bezárul.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közölte, hogy az orosz Fekete-tengeri Flotta bázisául szolgáló Szevasztopolban őrizetbe vett két helyi lakost, akit az ukrán szakszolgálatok célvezetőnek szerveztek be. A 43 és a 28 éves gyanúsított ellen idegen állammal való együttműködés és hazaárulás címen indult eljárás. A két vádpont alapján összesen 28 évi szabadságvesztésre ítélhetik őket.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi támadást a helyi hatóságok.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések