A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Tesla már heti négyezer autót gyárt Németországban


Az üzem tervezett éves termelési kapacitása ötszázezer autó  

A Tesla németországi gyára Brandenburg tartományban, Berlin szomszédságában elérte a heti négyezres termelési volument, három héttel a kitűzött határidő előtt.

A Reuters hírügynökség által megtekintett termelési nyilvántartás alapján a heti négyezres volumennel az üzem éves kapacitása már kétszázezer autó. Az üzem tervezett éves termelési kapacitása ötszázezer autó, ami heti csaknem tízezres termelésnek felel majd meg.

Az üzem a heti ezer autós termelési volument tavaly májusban érte el, a kétezres határt októberben lépte át, a háromezres határt pedig decemberben. A négyezres termelési volumen határideje március 13. lett volna, az ötezres küszöböt pedig június végén tervezi átlépni a Tesla.

Az üzem tavaly márciusban kezdte meg a termelést, és kezdetben nehézségekbe ütközött a gyártás felfuttatása. Egy májusban adott interjúban Musk „pénznyelőnek” nevezte az üzemet.

A németországi üzem termelése az Y modellből már eléri a sanghaji üzem termelésének a harmadát, ahol hetente 13 ezer gördül le a szalagokról. A németországi termelés így már lehetővé teszi a Teslának, hogy a sanghaji üzem termelését ne Európában, hanem más piacokon értékesítse.

A Tesla megkezdte az akkumulátorok gyártását is Németországban, a Berlin melletti üzemben készült autókat hamarosan már ezekkel szereli fel. Az akkumulátorok gyártását azonban egy múlt héten kiadott közlemény szerint az Egyesült Államokban fogja központosítani a Tesla az inflációcsökkentő törvénycsomag által kínált kedvezmények miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések