A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha gesztenyés kiflik zsírral gyúrva: villámgyorsan elkészülnek a sütőben


Nagyon finom sütemény. 


A mennyei gesztenyés kifli tésztája akkor lesz a legfinomabb, ha vaj vagy margarin helyett zsírral gyúrod össze.

Hozzávalók 16 darabhoz

A tésztához
👉 30 dkg liszt
👉 10 dkg zsír
👉 3 tojás
👉 2 evőkanál tejföl

A töltelékhez
👉 25 dkg gesztenyemassza
👉 1 evőkanál porcukor
👉 1 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma)

A tetejére
👉 1 tojássárgája
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 porcukor

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból, a tejfölből és nyolc deka zsírból gyúrj sima tésztát. Oszd két részre, nyújtsd ki, kend meg mindkét rész felületét a maradék zsírral, majd tekerd fel őket, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben két órát.

A kiolvasztott gesztenyemasszát közben keverd el a porcukorral és a rummal vagy rumaromával.

A hűtőből kivett, felcsavart tésztákat nyújtsd ki kör alakúra, vágj belőlük nyolc cikket, mindegyiknek a közepébe tegyél egy darab tölteléket, és tekerd fel. Helyezd el a kifliket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, kend le a tetejüket tojássárgával, és 200 fokon 15 perc alatt süsd aranyszínűre őket. Amikor készen vannak, hempergesd meg őket vaníliás cukorral elkevert porcukorban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések