Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nutellás kevert süti kakaóval: így lesz igazán szép a tésztája


Ennek a gyönyörű kakaós kevert sütinek a különlegessége, hogy a tésztájába Nutella is kerül.


Még finomabb lesz az egyszerű, márványos kevert süti, ha a kakaós részhez Nutellát is keversz. Az édes krém remekül feldobja és összetartja ezt az egyébként szerény, mégis fantasztikus süteményt. Használhatsz hozzá olcsóbb mogyorókrémet is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 20 dkg vaj
👉 5 dl tej
👉 4 evőkanál Nutella
👉 4 tojás
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 csomag sütőpor
👉 vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukrokkal, majd egyenként add hozzá a tojásokat. A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral, és a tejjel felváltva adagold a tojásos részhez.

A tésztát oszd kétfelé. Az egyik adagba keverd bele a kakaóport és a Nutellát.

Egy nagy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és a világos tésztarészt egyengesd el benne. A tetejére tedd rá a nutellás adagot, és óvatosan vegyítsd el. Ne keveredjenek össze, csak kicsit süllyedjen le a csokis tészta, hogy szép mintát adjon ki. Told a tepsit 180 fokos sütőbe 25-30 percre, amíg teljesen átsül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések