A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megtörtént a baj Szoboszlón: ezért vezessünk nagyon óvatosan, ha a szemünkbe süt a nap!

Vádat emeltek a nő ellen, aki még tavaly nyáron ütött el egy gyalogost.

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki elsőbbségadási kötelezettségét megsértve elütött egy gyalogost, számolt be a vármegyei főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott tavaly június 7-én reggel 8 óra 25 perc körül Hajdúszoboszlón közlekedett személygépkocsival. Száraz, napos idő volt, a nő gyér forgalomban haladt egy útkereszteződés felé.

Az útkereszteződéshez érve megállási kötelezettségének eleget tett, majd úgy kezdett balra kanyarodni, hogy szemébe sütött a nap, emiatt nem észlelte a kereszteződésbe érkező, és előtte gyalog, a kerékpárját tolva az úttesten áthaladó idős sértettet, akit járműve jobb első részével elütött.

A gyalogos elesett, és 8 napon túl gyógyuló sípcsonttörést szenvedett.

A vádlott KRESZ-szabályszegő magatartásának eredményeként jött létre a baleset és következett be az idős asszony sérülése – mutat rá az ügyészség.

Az ügyben a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványt tette arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések