A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kukában vitt haza gránátokat egy borsod vármegyei férfi


Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott 

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen, aki egy kukában tolt haza két második világháborús tüzérségi romboló gránátot – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A vádirat szerint a férfi múlt év szeptemberében a lakóhelyén, egy borsodi kistelepülésen a patakparton két rozsdás, „bombaszerű” tárgyat talált. Két nap múlva visszament a helyszínre, és a tárgyakat egy kerekes kukában hazavitte, hogy később a MÉH-telepen értékesítse.

Az otthon tárolt robbanószerekről a vádlott nagynénje értesítette a rendőrséget.

A tárgyakról kiderült, hogy második világháborús, cseh gyártmányú, ki nem lőtt tűzérségi romboló gránátok. A robbanószerek egyenként negyven kilogramm súlyúak voltak, és élesnek minősültek – írta a főügyészség. Amennyiben a szabálytalan mozgatás és tárolás miatt a gránátok felrobbannak, a ház gránáttárolásra használt része romba dől, és az ott tartózkodók életüket vesztik, emellett a robbanás harmincméteres sugarú körben képes lett volna életveszélyes sérüléseket okozni – tették hozzá.

A közlemény szerint a robbanóanyagot tűzszerészek a közeli homokbányába szállították és megsemmisítették. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések