A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A republikánusok bevették Disney Worldöt


Florida kormányzója, az egyik legesélyesebb republikánus elnökaspiráns, Ron DeSantis hétfőn törvényjavaslatot írt alá, amely ellenőrzési jogot ad az állam számára a független önkormányzati státusszal rendelkező Walt Disney World felett – írja az AP. 

A törvényjavaslat szerint a kormányzónak egy öttagú testületet kell felállítania, amely ellenőrzi a kormányzati intézkedések betartását a vidámpark területén.

„Ma a vállalati királyság végleg véget ért” – mondta a Buena Vista-öbölnél DeSantis, majd hozzátette: „Új seriff van a városban, és mostantól mindenkit elszámoltat.”

A hírügynökség szerint a kormányzó lépése már egyfajta ráfordulás az elnökjelöltségért folytatandó előválasztási kampányára, és ügyes kihasználása annak, hogy Amerika kulturális és politikai értelemben egyaránt megosztott.

A Disney önkormányzatiságának felszámolása egyébként annak következménye, hogy a szórakoztató vállalat nyíltan szembeszegült a tavaly elfogadott „Ne mondd, hogy meleg!”-törvénnyel, amely megtiltotta az LMBTQ-propaganda terjesztését az óvodákban.

DeSantis már akkor jelezte, a „Disney egy veszélyes ideológia terjesztője”, és fel fog lépni ellene. Idén februárban pedig be is váltotta az ígéretét: összehívott egy rendkívüli ülést, amelyen a floridai törvényhozás elfogadta a büntetőintézkedést, valamint több más, például az illegális bevándorlás elleni törvényjavaslatot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések