A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Fox egyes kommentátorai is terjesztették az elcsalt választásról szóló nézeteket


A Fox News televízió ellen az elektronikus szavazási hardvereket és szoftvereket gyártó Dominion Voting Systems indított eljárást rágalmazás miatt 

A Fox News amerikai televízió egyes kommentátorai is hangoztatták a csatorna műsoraiban Donald Trump volt amerikai elnök és szövetségesei azon állítását, hogy a Demokrata Párt elcsalta a 2020-as elnökválasztást, amelyből Joe Biden került ki győztesként – ismerte el Rupert Murdoch, a Fox News televíziót is tulajdonló Fox Corp. vezérigazgatója.

Murdoch a médiavállalat elleni rágalmazási perben tett tanúvallomásának hétfőn napvilágra került részletei szerint azt is elismerte, hogy ő maga nem tett semmit annak érdekében, hogy leállítsa ezeknek a nézeteknek a népszerűsítését a televízió műsoraiban.

A Fox News televízió ellen az elektronikus szavazási hardvereket és szoftvereket gyártó Dominion Voting Systems indított eljárást rágalmazás miatt. A hétfőn közzétett bírósági dokumentumok között volt Murdoch vallomásának azon része, amelyben arra a kérdésre válaszolt, hogy tudomása volt-e arról, hogy a csatorna egyes kommentátorai – Lou Dobbs, Maria Bartiromo, Jeanine Pirro és Sean Hannity – teret adtak a műsorokban Trump állításainak.

Murdoch elmondása szerint hetekkel a választás előtt, még 2020 szeptemberében szorgalmazta, hogy Lou Dobbs kerüljön le a csatorna képernyőjéről, mert „szélsőségesnek” találta. Murdoch azt is mondta, „kifejezetten rossz”, hogy Rudy Giuliani volt New York-i polgármester Trump tanácsadója, mert „tévesen ítéli meg a dolgokat”, és „szélsőségesen pártos” gondolkodású.

Arra a kérdésre, hogy kérhette volna-e azt, hogy Giuliani, illetve Trump egy másik ügyvédje, Sidney Powell ne kerülhessen adásba, Murdoch azt felelte, hogy lett volna erre lehetősége, de nem tette meg.

A denveri székhelyű Dominion Voting Systems azért indított pert, mert úgy vélte, a Fox News bizonyos munkatársai szándékosan felerősítették Trump egyes támogatóinak azokat az állításait, amelyek szerint a Dominion által gyártott szavazógépek meghamisították a 2020-ban leadott voksokat. A Dominion Voting Systems szerint a Fox olyan vendégeknek adott megszólalási lehetőséget, akik hamisan vádolták és rágalmazták a vállalatot, ráadásul mind a Fox News, mind a Fox Corp. vezetősége tisztában volt azzal, hogy „köztudott hazugságokat állítottak, és bár hatalmukban állt volna ezt leállítani, mégsem tettek semmit”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések