Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kiadós szlovén bableves krumplival és savanyú káposztával: így készül a híres jota

A sűrű szlovén bableves, vagyis a jota kolbásszal, krumplival és savanyú káposztával együtt fő.

A szlovén bableves, vagyis a jota igazi kiadós fogás, ami után másodikra már nem is lesz szükség. A bab, a kolbász, a krumpli és a savanyú káposzta mennyei egyveleget alkotnak együtt. Tálald ropogós, friss kenyérrel.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg savanyú káposzta
👉 20 dkg füstölt kolbász
👉 4 közepes krumpli
👉 4 babérlevél
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 doboz vörösbabkonzerv
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat készítsd elő. A krumplit hámozd meg, és vágd kockákra, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A kolbászt tíz percre áztasd hideg vízbe, majd húzd le a héját, és vágd karikákra. A káposztát csepegtesd le, ha túl savanyúnak érzed, mosd át.

A hagymát olajon párold üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát is, és így pirítsd egy-két percig. Ezután húzd le a tűzről. Keverd a hagymás alaphoz a pirospaprikát, az őrölt köményt és a borsot, majd forgasd bele a krumplit is. A babkonzervet levével együtt öntsd a krumplihoz. Add hozzá a káposztát is, öntsd fel vízzel, sózd meg, tedd bele a babérleveleket, és forrástól számítva fél óra alatt kis lángon főzd össze az egészet. Félidőben jöhet bele a kolbász is. A sózással vigyázz, folyamatosan kóstolgasd, mert a kolbász is sós. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Tálald friss kenyérrel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések