Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gluténmentes kakaós kevert süti kókusszal a tésztájában - Nem lesz száraz

Mennyei, szaftos gluténmentes kakaós sütit készíthetsz rizslisztből és kókuszreszelékkel. Az édesítésről itt a méz gondoskodik.

A ragacsos gluténmentes kakaós-kókuszos sütinek lehetetlen ellenállni. A kókuszreszeléknek és a méznek köszönhetően finomított cukor nélkül is elég édes lesz. A hozzávalókat egy kétdecis bögrében a legegyszerűbb kimérni.

Hozzávalók 4 személyre

👉 3 tojás
👉 3 evőkanál kakaópor
👉 2 evőkanál méz
👉 1 bögre rizsliszt
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 1 kávéskanál (gluténmentes) sütőpor
👉 0.75 bögre kókusztej
👉 0.5 bögre kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásokat habosítsd ki, majd öntsd hozzá a kókusztejet és a vaníliaaromát, és keverd jól el.

A száraz hozzávalókat, tehát a kakaóport, a rizslisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket keverd el egy tálban, és fokozatosan adagold őket a tojásos tejhez. Keverj belőle csomómentes tésztát. Kóstold meg, és amennyire szükségesnek látod, ízesítsd mézzel. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és 170 fokon nagyjából húsz perc alatt süsd meg. Közben néha ellenőrizd: akkor jó, ha a sütés végén a tészta még enyhén ragacsos marad.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések