Hirdessen itt

Gyurcsány tízmilliókat fizet a jogerősen elítélt bűnöző Czeglédy Csabának

Pár nappal karácsony elött közel 12 millió forintos szerződést kötött Gyurcsány pártjának parlamenti képviselőcsoportja Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával: a szerződés szerint június végéig, vagyis fél évig kell jogi tanácsokat adnia a párt képviselőinek - a hivatalos adatok között talált erre a szerződésre az Origo. 

Czeglédy bő fél éven belül második alkalommal volt befutó, májusban hasonló tárgyban és összegben állapodtak meg a felek. Gyurcsány tehát továbbra is nyíltan támogatja a jogerősen elítélt bűnöző Czeglédyt.

A Demokratikus Koalíció parlamenti frakciója bő fél éven belül két alkalommal is megbízta Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját.

Az Országgyűlés hivatalos oldalán közzétett adatok alapján a jogerősen elítélt bűnözőnek kellemes hangulatban telhetett a karácsonya, hiszen december 15-én.

A CZEGLÉDY CSABA ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA KÖZEL 11,5 MILLIÓ FORINTOS SZERZŐDÉST KAPOTT GYURCSÁNY FERENCTŐL, ÍGY JOGI TANÁCSOKKAL LÁTHATJA EL A DK ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐCSOPORTJÁT JANUÁR ELSEJÉTŐL JÚNIUS VÉGÉIG.

A megbízási szerződést a DK részéről Sebián-Petrovszki László pártigazgató, illetve a másik féltől Fodor Tímea irodavezető (Czeglédy felesége) írta alá.

Nem volt előzmény nélküli Czeglédyék szerződése, hiszen a DK-frakció bő fél évvel korábban, májusban ugyanekkora összegért bízta meg őket jogi tanácsadással. A parlamenti adatbázis szerint a társaság összesen négy alkalommal volt befutó a baloldali párt pénzosztásánál: 2019 végén és 2020 közepén is ott voltak a nyertesek között.

Mint ismert, Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc egyik legfőbb bizalmasa, hosszú évek óta dolgoznak együtt. Czeglédy a tavaly áprilisi parlamenti választáson a DK, illetve a baloldali összefogás szombathelyi jelöltje volt, azonban nem járt sikerrel, fideszes ellenfele, Hende Csaba hatalmas fölénnyel, közel 10 százalékkal legyőzte. A jelek szerint nem kell bánkódnia, hiszen - ahogy a fentiekből is kiderül - nem marad bevétel nélkül: a vereség ellenére irodája két nagyobb megbízást is kapott a DK-frakciótól.

Czeglédy elsősorban botrányos, köztörvényes ügyeivel és pártmegbízásaival került be a hírekbe. Több cikkben is foglalkoztunk büntetőpereivel, jelenleg is tart az az eljárás, amelyben hatmilliárd forintot meghaladó költségvetési csalással és gazdasági csalással vádolják húsz társával együtt. Már fiatalon összetűzésbe került a törvénnyel, 2002-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, de megjárta a börtönt is.

Ennek ellenére Czeglédy teljes mértékben élvezi Gyurcsány Ferenc bizalmát, annyira, hogy a 2019-es önkormányzati választás óta rendszeresen kap megbízást a DK-s vezetésű budapesti önkormányzatoktól.

Gyurcsány Ferenc nemcsak ezen a téren fitogtatja az erejét, hiszen sorra hívja át magához a különféle baloldali pártok politikusait. Legutóbb Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd párigazgatója és Szücs Balázs, erzsébetvárosi képviselő igazolt át a Párbeszédből a DK-ba. Az exmomentumos Déri Tibor, újpesti polgármester és Buzinkay György, Pest megyei politikus hasonló utat megtéve, szintén a Gyurcsány pártban kötött ki.  

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések