Akkor a legfinomabb a sajtkrémleves, ha jó sűrűre főzöd, először vajas alapon futtatod meg hozzá a lisztet.
A vajas sajtkrémleves tényleg nem egy bonyolult fogás. Használj hozzá minél többféle sajtot, amilyeneket szeretsz. Levesbetétként érdemes házi krutont készíteni mellé.
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez
👉 25 dkg reszelt sajt (többféle)
👉 8 dkg vaj
👉 2 dl tejszín
👉 1 l alaplé
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 késhegynyi szerecsendió
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
A krutonhoz
👉 15 dkg száraz kenyér
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 mokkáskanál fokhagymapor
👉 1 mokkáskanál rozmaring
👉 1 mokkáskanál kakukkfű
Elkészítés:
A kenyeret kockázd fel, és 100 fokos sütőben fél óra alatt szárítsd ki.
Közben állítsd össze a levest. A sajtot reszeld le. A vajat olvaszd fel, futtasd meg rajta a lisztet, majd dobd rá a reszelt sajtot. Öntsd fel egy deci alaplével, olvaszd fel benne a sajtokat, majd add hozzá fokozatosan a többi levet is. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.
A krutonhoz való vajat olvaszd össze az olajjal, a fokhagymaporral, a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Kicsit hagyd kihűlni, majd forgasd bele a szárított kenyérdarabokat.
0 Megjegyzések