Ha együtt sütöd a kolbászt a zöldségekkel, a köret is fantasztikusan finom lesz.
A sült kolbászhoz sem csak a hasábburgonya való: zöldségekkel együtt sütve egyszerűen ellenállhatatlan. A köret így átveszi a kisült zsír zamatát, miközben még ebben a formában is kevésbé hizlal, mint a rizs vagy a krumpli.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 pár debreceni kolbász
👉 4 közepes krumpli
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 lila hagyma
👉 1 fej brokkoli
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg és kockázd fel, a brokkolit szedd rózsáira, a lila hagymát cikkezd fel. Szórd meg őket sóval, frissen őrölt borssal, rozmaringgal, füstölt paprikával, locsold meg olívaolajjal, és forgasd össze. Egyengesd el őket egy tepsiben, és dobj melléjük egészben hagyott fokhagymagerezdeket is. A debreceni kolbászokat vagdosd be, és helyezd el őket a zöldségek között vagy a tetejükön. Takard le a tepsit alufóliával, és told 200 fokos sütőbe 45 percre. A végén vedd le az alufóliát a tetejéről, hogy a kolbász ropogósra piruljon.
0 Megjegyzések