A sütőben sült karfiol pikáns ízesítéssel készül, és mindenki rajongani fog érte.
Egészséges és laktató köret a sütőben sült karfiol, így ideális lehet a rizs vagy a krumpli helyettesítésére. Ezt a változatot először fűszeres joghurtban kell megmártani, és utána elhelyezni a tepsiben.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 dl görög joghurt
👉 1 fej karfiol
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál olívaolaj + a sütéshez
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 teáskanál currypor
👉 1 mokkáskanál füstölt paprika
👉 1 mokkáskanál kurkuma
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és folyóvíz alatt alaposan mosd meg. Itasd fel róla a nedvességet, és forgasd össze egy kevés sóval.
A joghurtot keverd össze a zúzott fokhagymával, egy evőkanál olívaolajjal, citromlével, a fűszerekkel és a borssal. A karfiolrózsákat mártsd bele ebbe a keverékbe, és sorakoztasd fel őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsolj rájuk még kevés olívaolajat, és 220 fokos sütőben húsz perc alatt süsd őket pirosra.
0 Megjegyzések