A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Észak-Korea szerint az amerikai hadgyakorlatok azzal fenyegetnek, hogy "kritikus háborús övezetté" változtatják a régiót


Az észak-koreai külügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei hadgyakorlatai "szélsőséges vörös vonalra" sodorták a helyzetet, és azzal fenyegetnek, hogy a félszigetet "hatalmas háborús arzenállal és még kritikusabb háborús övezetté" változtatják. 

A KCNA állami hírügynökség által közölt nyilatkozat szerint Phenjan nem érdekelt a párbeszédben mindaddig, amíg Washington ellenséges politikát folytat.

"A katonai és politikai helyzet a Koreai-félszigeten és a térségben szélsőséges vörös vonalat ért el az Egyesült Államok és vazallus erőinek vakmerő katonai konfrontációs manőverei és ellenséges cselekedetei miatt"

- fogalmazott a nyilatkozatban a minisztérium meg nem nevezett szóvivője.

Washingtonban a Fehér Ház elutasította az észak-koreai nyilatkozatot, és megismételte, hogy kész találkozni az észak-koreai diplomatákkal "a számukra megfelelő időben és helyen".

"Világossá tettük, hogy nincs ellenséges szándékunk a KNDK-val szemben, és komoly és tartós diplomáciára törekszünk a mindkét országot és a régiót érintő kérdések teljes körének kezelése érdekében" - mondta a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések