A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

3 hozzávalós csokigolyók sütés nélkül: pillanatok alatt elfogynak a tálról


A sütés nélkül készülő csokigolyókhoz mindössze három hozzávaló kell, és minimális munkával készen vannak.


A sütés nélkül készülő, roppanós mázzal bevont csokigolyókhoz tényleg alig kell valami. A darált kekszes alapot mascarpone fogja össze, az olvasztott csokis kéreg pedig néhány óra alatt tökéletesen megszilárdul. A bevonathoz ízlés szerint használhatsz ét- vagy tejcsokit.

Hozzávalók 30 darabhoz

👉 50 dkg csokis keksz
👉 25 dkg mascarpone
👉 20 dkg ét- vagy tejcsoki

Elkészítés:

A csokis kekszet késes aprítóban vagy turmixgépben törd morzsalékosra. Rázd ki egy tálba, és keverd el a mascarponéval. Formálj belőle golyókat.

A csokit vízgőz fölött olvaszd fel. A mascarponés, kekszes golyókat villával forgasd meg az olvasztott csokiban, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tálon vagy tepsin. A papírra azért van szükség, hogy le ne ragadjanak. Tedd őket a hűtőbe vagy hűvösebb idő esetén az erkélyre, hogy a rajtuk lévő csokimáz roppanósra szilárduljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések