Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajpuhára sült csirkecombok citromos-rozmaringos pácban: így lesz a bőre igazán ropogós


Citromos-rozmaringos pácban érlelve egészen különlegesen finom lesz a csirkecomb.


A citromos-rozmaringos csirkecomb elkészítése gyerekjáték, az íze pedig fenséges. Elkészítés előtt egy-két órával fektesd a combokat a fűszeres lébe, majd hagyd, hogy a sütő egy bő óra alatt elvégezze a munka oroszlánrészét.

Hozzávalók 4 személyre

👉 8 csirkealsócomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 szál friss rozmaring
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál őrölt rozmaring
👉 1 citrom
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával, az őrölt rozmaringgal, egy fél citrom kifacsart levével, majd helyezd a combokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.

A pácolási idő leteltével a csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Önts alá fehérbort, tegyél mellé rozmaringágakat, a tetejére pedig csorgasd rá a visszamaradt páclevet, ha van. A citrom másik felét karikázd fel, és tedd a húsok tetejére vagy melléjük. Alufóliával letakarva told a tepsit 200 fokos sütőbe. Néha locsolgasd meg a húst a szaftjával. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések