Citromos-rozmaringos pácban érlelve egészen különlegesen finom lesz a csirkecomb.
A citromos-rozmaringos csirkecomb elkészítése gyerekjáték, az íze pedig fenséges. Elkészítés előtt egy-két órával fektesd a combokat a fűszeres lébe, majd hagyd, hogy a sütő egy bő óra alatt elvégezze a munka oroszlánrészét.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 csirkealsócomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 szál friss rozmaring
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál őrölt rozmaring
👉 1 citrom
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a pirospaprikával, az őrölt rozmaringgal, egy fél citrom kifacsart levével, majd helyezd a combokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével a csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Önts alá fehérbort, tegyél mellé rozmaringágakat, a tetejére pedig csorgasd rá a visszamaradt páclevet, ha van. A citrom másik felét karikázd fel, és tedd a húsok tetejére vagy melléjük. Alufóliával letakarva told a tepsit 200 fokos sütőbe. Néha locsolgasd meg a húst a szaftjával. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.
0 Megjegyzések