A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tagadta bűnösségét a börtönőrt megölni készülő férfi

Előkészítő ülést tartottak kedden annak a férfinek az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy cellatársával közösen meg akarta ölni az egyik fegyőrt a szegedi Csillag börtönben. A férfi nem ismerte el bűnösségét, vallomást sem tett. Az ügy áprilisban folytatódik majd a Szegedi Törvényszéken, már rendes tárgyalással. 


Három év börtönbüntetést kért az előkészítő ülésen az ügyész a Szegedi Törvényszéken kedden arra a férfire, akit azzal vádolnak, hogy cellatársával közösen meg akarta ölni azt egyik fegyőrt a szegedi Csillag börtönben. A férfi azonban nem ismerte el bűnösségét, nem kötött egyességet az ügyészséggel, így a bíróság az ügyet tárgyalásra küldte, ami majd áprilisban lesz. Akkor két tárgyalási napot tartanak, és tanúkat, illetve szakértőket is meghallgat majd a bíróság. A két férfit a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség gyilkossági kísérlettel vádolta meg. Az eset még 2020 szeptemberében történt.


A vádirat szerint a két – börtönbüntetését Szegeden töltő – férfi kávéja és dohánya is elfogyott, mivel a cellatársaik azokat elfogyasztották, és pénzük sem maradt a pótlásra. A két férfi azon is felidegesítette magát, hogy a börtönőrök azt sem engedték nekik, hogy a kávét és cigarettát más raboktól kérjenek.


Ezután beszélték meg, hogy megölik az egyik börtönőrt. Megbeszélték, hogy a cellában levő hosszabbítót megbontják, és egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik konnektorba, amit összekötnek a fém zárkaajtóval. Az ügyészség szerint az volt a céljuk, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőnek halálos áramütést okozzanak.


A tervet tett követte, és egy késsel még aznap délelőtt szétszedték a hosszabbítót, aminek a vezetékét kihúzták, hogy a konnektorba dughassák. Végül csak azért nem történt tragédia, mert az egyik zárkatársuk elvette tőlük a vezetéket, amit feldarabolt és a vécébe dobott, másnap pedig mindent elmondott a börtönőröknek.


Az ügy elsőrendű vádlottjának előkészítő ülését már korábban megtartották, de a most bíróság elé álló férfihez hasonlóan ő sem tett vallomást. A visszaeső és a többszörös visszaeső vádlottak ellen emberölés előkészületének kísérlete miatt emelt vádat.


Nem ez az első eset, hogy egy rab megtámad vagy meg akar támadni egy börtönőrt Szegeden. Tavaly év végén emeltek vádat az ellen a férfi ellen, aki személyes tárgyai ellenőrzése közben ütötte meg a börtönőrt, kisebb sérüléseket okozva neki. Ez az eset 2021. június 23-án történt. A férfi, amikor megtudta, hogy ellenőrzik a celláját, közölte a börtönőrökkel, hogy ezt vele nem tehetik meg, majd kiabálni kezdett. A mögötte álló őr ekkor el akarta vezetni, de a férfi kiszabadította magát és ököllel arcon ütötte az őrt. A kollégája ezután leteperte az agresszív rabot, majd a dühöngő és fenyegetőző férfit elvezették. A sértett börtönőr a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.


Ezt a férfit korábban hatszor ítélték végrehajtandó börtönbüntetésre hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések