A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyorsteszt mutatta ki a fiatalkorú drogos vérében a kábítószert Egerben

Volt, aki nem vállalta a gyógykezelést, neki pénzbüntetést kell fizetnie. 


Több kábítószer fogyasztás, illetve birtoklás ügyében is indult eljárás az elmúlt időszakban az Egri Járási Ügyészségen. Egy egri férfival szemben, aki 2020 áprilisa és szeptembere között havonta egy alkalommal kannabiszt vásárolt lakóhelyén, amelyet minden alkalommal elfogyasztott, azért emeltek vádat, mert nem vállalta az elterelésen való részvételt. Az ügyészség vele szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.


A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint kábítószer birtoklás bűntettét követi el az, aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít. A bűncselekmény enyhébb, vétségi formáját valósítja meg az, aki kábítószert fogyaszt, illetve csekély mennyiségű kábítószert fogyasztás céljából szerez meg vagy tart.


A másik két ügyben a gyanúsítottak vállalták, kábítószer függőséget gyógyító kezelésen vesznek részt, így az ügyészség velük szemben egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást.


Egyikük – egy 41 éves férfi – 2020 nyarát megelőzően, de még 2020-ban ismeretlen személytől kannabiszt és amfetamint szerzett meg, amit elfogyasztott.


A másik ügyben egy fiatalkorú a tavalyi év őszén Egerben fogyasztott kábítószert, melyet a vele szemben alkalmazott gyorsteszt kimutatott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések