A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cigaretta lejmolásnak indult, verekedés lett belőle Miskolc belvárosában

Két részeg férfi leszólította a járókelőket, cigarettát kértek tőlük, mivel nem tudtak adni, megverték őket. 


Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 27 éves és egy 35 éves férfi ellen kifosztás bűntette és garázdaság vétsége miatt. A vádirat szerint a két fiatal férfi 2022. január második felében, az egyik napon, a délutáni órákban részegen sétáltak Miskolc belvárosában, két arra járó férfit megszólítottak, cigarettát kértek tőlük, mivel nem tudtak adni nekik, szidalmazni kezdték őket.  


A fiatalabb támadó az egyik férfit több alkalommal megrúgta, megütötte és leköpte. Társa ez idő alatt a másik férfival veszekedett, majd megütötte, ezt a férfit a fiatalabb vádlott is megütötte. 


A megtámadottak védekezni kezdtek, így dulakodás alakult ki. Ennek következtében mindannyian a földre kerültek. Amikor pedig felálltak, az idősebb támadó újból megrúgta az egyik áldozatot.  


A megtámadottak közül az egyik férfi ismét a földre került, mire az idősebbik támadó, amikor éppen felállt, ököllel, olyan erővel ütötte arcon, hogy megtántorodott és a mobiltelefonja kiesett a zsebéből. A telefont a fiatalabb felvette, majd társával együtt elhagyták a helyszínt. 


Ezzel még nem ért véget a délután, mert a két férfi tovább ment az egyik belvárosi térre, ahol három gördeszkázó férfiba kötöttek bele, szintén cigarettakérés ürügyén. Azok nem adtak nekik, ezért szidalmazták őket, a fiatalabb elvett egy gördeszkát, fenyegetőleg felemelte, majd egy bokorba dobta.


Börtönt indítványoznak 

A cselekmény következtében a bántalmazott sértettek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedtek el, azonban könnyű testi sértés vonatkozásában nem terjesztettek elő magánindítványt. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések