A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sikkasztási rekordot állított fel az encsi pénztárosnő


A vásárlók pénztárnál történő fizetései során összesen 2143 alkalommal tette zsebre a bevételt. 


Az Encsi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben. A vád szerint, a nő egy encsi élelmiszer üzletben pénztárosként állt alkalmazásban.  

A pénztárosnő 2017. augusztus 3-a és 2020. július 30-a között a munkahelyén, a vásárlók pénztárnál történő fizetései során összesen 2143 alkalommal végzett nyugtamegszakítást és mellette kényszerített fióknyitást a pénztárgépben, amelyeket követően a vásárlók által megvásárolt áruk ellenértékét tőlük átvette, azonban a pénzt nem helyezte el a kasszában, hanem azt minden alkalommal elvette, majd később elköltötte, mely cselekményeivel az évek alatt rendszeres haszonszerzésre törekedett.  

A vádlott ezáltal a rábízott idegen dolgot – az árbevétel összegét – jogtalanul eltulajdonította és azzal a sajátjaként rendelkezett.

Vissza kellene fizetni az okozott kárt

A sikkasztással okozott kár több mint 7,5 millió forint volt, mely a nyomozás során nem térült meg. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt a bíróságnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések