A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Öngyilkosságot kísérelt meg a zavart férfi, majd szabóollóval mellkason szúrta demens édesanyját


Éppen egy éve, hogy egy 13 centis szabóollóval mellkason szúrta – nyakát és fejét is többször megvágta – saját édesanyját egy Heves vármegyei férfi. Az idős asszony elvérzett. Az első fokon eljáró Egri Törvényszék január 11-ére tűzött ki tárgyalást az ügyben, amit a szakértők más irányú elfoglaltsága miatt el kellett napolni. 


A Heves Megyei Főügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a tavaly január 6-án történt gyilkosság miatt. A váddokumentumba foglaltak szerint B. T. E. kettesben élt édesanyjával, a sértettel.

Az idős, demenciában szenvedő asszony gondozását a fia látta el, amiért ápolási díjban részesült. Kilátástalannak érzett élethelyzetük miatt a terhelt –  2021. december 27-én – öngyilkosságot kísérelt meg, ami miatt kórházba szállították, onnan 2022. január 4-én bocsátották otthonába.

Rá két nappal, január 6-án délelőtt a lakásukban a sértetten COVID tesztelést végeztek, mivel idősek otthonában történő elhelyezését tervezték. Az egészségügyi személyzet távozása után, 10 óra küröl B. T. E. fogott egy vett egy 13 centiméteres pengehosszúságú szabóollót, és azzal – minden előzmény nélkül – mellkason szúrta, illetve a nyakán és fején többször megvágta az édesanyját. A mellkasfalon áthatoló szúrás a rövid időn belül a sértett halálához vezetett.

Orvosszakértői véleményekre alapozva a vádirat rögzíti: "A vádlott mind a bűncselekmény, mind szakértői vizsgálatának idején kóros elmeállapotban (pre-pszichotikus szintű súlyos depresszió) szenvedett, ebbéli állapota beszámítási képességét közepes fokban korlátozta. Ezen túl esetében kevert személyiségzavar is megállapítható."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések