A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Savanyú káposzta darált hússal együtt sütve: így készítve nem hizlal


Ha a savanyú káposztát darált hússal egybesütve készíted, mindenki megnyalja majd a tíz ujját utána.


A darált húsos savanyú káposzta abban különbözik egy jóféle klasszikus rakott káposztától, hogy a hús paradicsomos lében puhul, rizs viszont nem kerül az ételbe. Így, üres szénhidrátok nélkül kevésbé hizlal, viszont ugyanolyan finom, laktató. Használhatsz hozzá csirkéből vagy pulykából készült darált húst is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg savanyú káposzta
👉 40 dkg darált hús
👉 2 kis hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kis doboz sűrítettparadicsom-konzerv
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A savanyú káposztát csepegtesd le. Az egyik hagymát vágd apróra, olajon futtasd meg, majd adj hozzá egy teáskanál pirospaprikát és a káposztát. Sózd, borsozd, és kis lángon, fedővel letakarva párold puhára 15 perc alatt. Néha keverj rajta egyet.

Közben a másik hagymát is dinszteld meg olajon. Dobd rá a darált húst, pirítsd fehéredésig, majd fűszerezd sóval, borssal és Cayenne-borssal. Kanalazd rá a paradicsompürét, öntsd fel annyi vízzel, hogy jó szószos legyen, és forrald össze.

A megpárolt savanyú káposztát egyengesd el egy tepsiben. Add hozzá a darált húsos ragut, forgasd össze, szórd meg aprított petrezselyemmel, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 45 percre. Tálald ízlés szerint tejföllel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések