Hirdessen itt

Rablás miatt 14 évet tölthet fegyházban a különös visszaeső 25 éves vádlott


Másfél éve, a gyöngyösi Városkert úton követett el rablást az a 25 éves férfi, akit a Gyöngyösi Járásbíróság hétfőn – mint különös visszaesőt – 14 év fegyházbüntetésre ítélte úgy, hogy a büntetést teljes egészében ki kell töltenie, feltételes szabadságra nem bocsátható. 

A másfél évvel ezelőtti rendőrségi közlés szerint N. Tibor 2021. június 15-én, a déli órákban a gyöngyösi Városkert úton követte el erőszakos tettét: a földre lökött egy gyalogos nőt, majd a nyakából a nyakláncát kitépve elmenekült a helyszínről. Azonosítását követően két nappal később fogták el.

A Gyöngyösi Járásbíróságon bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntető eljárásban a január 16-án megtartott tárgyaláson a bíróság ítéletet hozott – közölte portálunk kérdésére Hoszné dr. Nagy Tímea.

Az Egri Törvényszék sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki rablás bűntettében és testi sértés bűntettében, ezért őt – mint különös visszaesőt – halmazati büntetésül 14 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte és vele szemben 90 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.  A bíróság a szabadságvesztés végrehajtási fokozatát fegyházban állapította meg, és megállapította, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2021. június 15-én dél körül a vásárlásból gyalogosan hazafelé tartó 75 éves sértett nyomába eredt, hogy értékeit erőszakkal megszerezze. Az idős nő megállt egy 10 emeletes lakóház előtt, hogy táskájából elővegye a kulcscsomóját. A sértett a kulcsát kereste, amikor a vádlott odalépett mögé és testközelből egy erőteljes ütést mért a lapockájára.

A megtámadott asszony arccal azonnal a betonra esett, miközben erősen beütötte a homlokát, a vállát és a kezeit, melyek azonnal vérezni kezdtek. A vádlott ekkor az erőszak okozta sokk hatása alatt álló, illetve idős kora miatt is védekezésre képtelen sértett fölé hajolt és kitépte a nyakából az aranyláncát, majd elmenekült.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében 8 napon túl, ténylegesen 42 nap alatt gyógyuló kéz- és kartörést szenvedett – állapította meg a szakértői vélemény alapján a bíróság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések