A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meghamisította a táppénzes papírt a zempléni munkás


A munkáltató észlelte a turpisságot és feljelentést tett a rendőrségen. 

Vádat emelt a Szerencsi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt egy férfival szemben. A vád szerint 2022. április 19-én reggel, a táppénzes állományának leteltét követően, munkavégzés céljából megjelent a munkáltatója bodrogkeresztúri székhelyén. A férfi annak rendje és módja szerint munkáltatója részére leadta az orvosi igazolását a keresőképtelen állományról. 

A férfi háziorvosa  a táppénzes állományt igazoló dokumentumon a keresőképtelenség kezdő dátumát 2022. április 6-ában, a keresőképesség dátumát pedig 2022. április 9-ében jelölte meg. A férfi azonban a táppénz tartamát igazoló dokumentum leadását megelőzően a keresőképtelenség kezdő dátumát átírta 2022. április 1-jére, a keresőképesség dátumát pedig 2022. április 12-ére. Ezzel a közokirat tartalmát meghamisította.

Felfüggesztett börtönt kaphat 

A vádlott cselekményét – a dátumokon történt módosítást – a munkáltató észlelte, és feljelentést tett. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések