A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor az Erasmus-ügyről: Azért akarják ütni a gyerekeinket, mert nem tudnak mire menni a kormánnyal

Orbán Viktor együttérzését fejezte ki a csütörtök este megkéselt rendőr és családja felé. „Gondoskodni fogunk róluk, természetesen", mondta a miniszterelnök a Kossuth rádióban péntek reggel. Orbán szerint az jó hír, hogy amikor kell, a rendőrök használják a fegyverüket. 

Úgy látja, „egy rendőrgyilkosság módfelett ritka" esemény Budapesten, ezért ez a hír most „megráz és megrendít minket". De mindez azt is jelenti szerinte, hogy a rendőrök jól végzik a munkájukat Magyarországon, és az élet itt biztonságos.

„2022 volt az az év, amikor mi, európaiak beléptünk a veszélyek korába"

Ezután arról beszélt, „lehet, hogy az derül majd ki néhány év távlatából, hogy 2022 volt az az év, amikor mi, európaiak beléptünk a veszélyek korába": előbb koronavírus-járvány volt, aztán háború, aztán háborús szankciók, és közben még itt a migrációs válság is, sorolta.

Orbán szerint előbb azt kell tisztázni, hogy viszonyul a magyar a veszélyekhez: vagy sündisznó módjára összegömbölyödik, és védekezni fog – de ez önveszélyes stratégia szerinte, mert ez megbénít, ez pedig a politikában nagy hiba. Ő látja, hogy vannak olyan politikusok Európában, akik pontosan így dermednek meg. Közben Magyarország minden veszélyre aktívan reagált, mert „mi nem hagyjuk magunkat", és közben „védelmi állásokat jelölünk ki", ilyen például a rezsivédelmi alap, mondta Orbán, aki szerint „nem engedtük, hogy családok milliói menjenek tönkre". De ő már most tudja, hogy 2023-ban jönnek majd az újabb veszélyek is a már meglévők mellé.

Az Erasmus-ügy - A magyar fiatalok elleni bosszúhadjárat

Az Erasmus-ügyről is beszélt. Nem kaphatnak ugyanis friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+-csereprogramból azok a magyarországi egyetemek, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn.

Orbán erre most úgy reagált, „nem fogjuk megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek", Magyarországnak ugyanis nemzeti érdeke, hogy a fiatalok tanuljanak, járjanak külföldön, a tudást meg hazahozzák.

„Micsoda dolog ez, hogy a magyar fiatalokon akarnak bosszút állni Brüsszelben",

mondta Orbán, de állítja, ha nem tudnak megegyezni az Európai Bizottsággal az ügyben, a magyar költségvetés majd állja ezt a programot – erről már Gulyás Gergely is beszélt a csütörtöki kormányinfón.

Orbán szerint Brüsszel elképzelése más a jövőről, mint a magyaroké: ők azt mondják, jöjjenek a migránsok, legyünk színesek, de „mi egyáltalán nem akarunk együtt élni a migránsokkal, mi védekezünk ez ellen" a miniszterelnök szerint. Aztán itt az LMBTQ-téma is, de „nekünk feláll a szőr a hátunkon" attól, hogy „marhaságokat" beszélnek az iskolákban a gyerekeknek az ehhez a csoporthoz tartozó emberek, mondta.

A magyar kiskakas Brüsszel nélkül is kukorékol

Az államháztartásról ezután Orbán azt mondta,

„történelmi csúcson vannak a pénzügyi tartalékaink: részben a rezsialap miatt, részben azért, mert felkészültünk a veszélyek korára".

Orbán szerint „nem hogy nem lehet Magyarországot sarokba szorítani, boldogulunk egyedül is", és most Brüsszel azzal szembesül, hogy nélkülük is felkel a Nap és kukorékol a kiskakas itt nálunk.

„A magyar gazdaság, köszöni szépen, jól van", summázta Orbán, aki szerint bár vannak veszteségek, de nem volt nagy munkanélküliségi hullám Magyarországon. Orbán szerint a 2022-es és 2023-as évet „egy időszaknak bekönyvelve, a bérek reálértéküket véve is nőni fognak".

Végül arról beszélt, a magyar kormányt „sok mindennel lehet vádolni, nem is hibátlan egyébként", de azzal nem lehet vádolni, hogy lusta lenne, mert ez egy cselekvő és ambiciózus kormány.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések