A vajpuha tejszínes csirkemáj egészséges, és nagyon hamar készen van.
A tejszínes csirkemáj szaftos, könnyen puhul, ezért villámgyorsan elkészül, emellett pedig még ma sem kerül olyan sokba. Jól mennek hozzá a különféle zöldfűszerek, mint a kakukkfű és a petrezselyem. Főtt tészta mellé különösen finom.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg csirkemáj
👉 2 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 citrom reszelt héja
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a májat csíkozd fel. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket és a májat. Szórd meg borssal és kakukkfűvel, és öt perc alatt pirítsd meg. Ekkor öntsd fel tejszínnel, szórd rá az aprított petrezselymet, a tetejére reszelj citromhéjat, és forrald össze. Csak a tányéron sózd meg, különben a máj megkeményedik.
Tálald párolt rizzsel vagy főtt tésztával.
0 Megjegyzések