A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Német lap: Magyarországon akkor is antiszemitizmus van, ha Izrael-barátság van


A Berliner Zeitungon megjelent véleménycikk példaként Soros Györgyöt hozta fel. 

A Hanno Hauenstein nevével fémjelzett cikk azt állítja, hogy „a történelmileg az európai cionista mozgalmat kezdetben részben keresztények támogatták, akik azért szorgalmazták a zsidó államot, mert attól tartottak, hogy a zsidók aláássák hazájuk etnikai homogenitását”.

Hauenstein állítása szerint Magyarország jó példája annak, hogy ez az „antiszemita hagyomány” ma is él Európában. Példaként említi, amikor a bevándorlási krízis során megjelent hazánkban a Soros Györgyöt ábrázoló plakátok. Hauenstein szerint a magyarországi születésű anerikai milliárdos spekuláns egy filantróp, aki ellenezte a magyar bevándorlási politikát. 

A Fidesz egyik ifjúsági szervezete ezután egy náci karikatúrát terjesztett, amely Sorost hatalmas bábjátékosként ábrázolta”

– írja a Berliner Zeitung.

A cikk szerint annak ellenére is ment a Soros-ellenes kampány, hogy Orbán Viktor ma Izrael egyik leghűségesebb szövetségesének számít. A cikk annak kapcsán született, hogy a FAZ-ban nemrég „Kettős mérce a békéért” címmel megjelent cikkét törölték. A szöveg, amely az EU Izraelhez való állítólagos kétértelmű hozzáállásáról számolt be, a közzétett önkorrekció szerint több mint tíz hibát tartalmazott. 

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
NANÁ!!!
TURÁNIAK LÉVÉN MINDEN MAGYAR SZÜLETETT ANTISZEMITA!!!
HÁLA a JÓ ISTENÜNKNEK!!!