A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mézzel és balzsamecettel sült cékla: krémes lesz a belseje


A méz kiemeli a cékla természetesen édes ízét, isteni lesz, adj neki egy esélyt. Kakukkfűvel sütve még finomabb.


Ha alapvetően nem kedveled a markáns, kissé földes ízű céklát, próbáld ki sütőben sütve, édeskés, krémes és mennyei lesz. Érdemes az ízesítésével is játszani, a méz és a balzsamecet nagyon jól állnak neki, ellensúlyozzák a zöldség erőteljes ízét, miközben kiemelik a természetesen édes aromáját.

Hozzávalók

👉 1 kg cékla
👉 3 ek olívaolaj
👉 2 tk méz
👉 1 ek balzsamecet
👉 fél tk rozmaring
👉 fél tk kakukkfű
👉 ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

A céklákat alaposan mossuk meg, vágjuk le a tetejüket/aljukat. Csomagoljuk őket alufóliába, ha túl nagyok, vágjuk őket félbe, és a feleket bugyoláljuk be. Toljuk őket a sütőbe kb. 45 percre, míg a villa könnyedén bele nem megy a húsukba.

Ha kihűltek, dörzsöljük le a héjukat. Utána vágjuk kis kockákra.

Forgassuk össze a céklakockákat az olajjal, mézzel, balzsamecettel, fűszerekkel, majd oszlassuk el egy sütőpapírral bélelt tepsin.

Toljuk a sütőbe még 10 percre, majd melegen kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések