A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay kivégzi az ellenzéket: Amerikai pénzből megy a jászberényi kampány is


Márki-Zay Péter nem tud leállni, továbbra is ezer örömmel fecsegi ki a dollárbaloldal minden apró titkát. A finanszírozási botrány ugyanis nem ért véget: amint a bukott miniszterelnök az ATV műsorában elfecsegte, a jászberényi időközire is jutott még a tengeren túli “támogatásból”. 

Ismét elszólta magát a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje, az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerdán – fedezte fel a Magyar Nemzet. Márki-Zay Péter a jászberényi időközi önkormányzati választás kapcsán Budai Lóránt polgármester és a helyi „lokálpatrióta” egyesület támogatására szólította fel a híveit, mondván, hogy ezt a modellt ajánlja a 2024-es megmérettetésre minden településen, mert az embereknek szerinte elegük van a pártokból. A műsorvezető kérdésére, hogy „most ön adománygyűjtésre szólított fel?”, illetve, hogy miért nem az amerikai kampánypénzekből támogatják a jászberényi választási készülődést, Márki-Zay azt felelte:

És támogatjuk!

Az újabb kérdésre, hogy mennyivel segítik a jászberényi egyesület kampányát, a hódmezővásárhelyi polgármester szó szerint azt mondta:

Mi szeretnénk, a gyűjtéssel együtt, mi ki fogjuk egészíteni a gyűjtést, de én egymillió forintot szeretnék összegyűjteni a jászberényieknek. Nyilván ennek egy kisebb része valószínűleg adományból a gyűjtés során összejön, a maradékot pedig ki fogjuk egészíteni egymillió forintra. Én azt gondolom, hogy nagyon sok más szervezet is támogatta a jászberényi kampányt, nagyon jól teszik. Remélem, hogy a pártok is támogatják, a pártok is gyűjtenek nekik.

A Magyar Nemzet szerint ezzel Márki-Zay Péter elismerte, hogy a guruló dollárokból, amit még a tavalyi országgyűlési választások előtt kaptak az amerikai Action for Democracy nevű szervezet közvetítésével a tengeren túlról, most is támogatnak egy helyi választási kampányt, ezúttal Jászberényben. Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője még kedden tett közzé egy bejegyzést a közösségi oldalán, amelyben a jászberényi időközi önkormányzati választás kampányának támogatására kér pénzt, illetve toborzott aktivistákat.


A volt baloldali kormányfőjelölt úgy fogalmazott, a jászberényi választás Dávid harca Góliáttal szemben. Az erőviszonyok egyenlőtlenek, hiszen a fideszes hatalom emberei állnak szemben egy helyi lokálpatrióta csapattal. Márki-Zay azt kéri a híveitől, hogy a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjeit segítsék akár aktivista munkával, akár anyagi támogatással. A posztban az MMM bankszámlaszámát adta meg, oda lehet utalni a pénzt.

Emlékezetes, nem ez az első alkalom, hogy az MMM számlájára pénzek érkezhetnek. Korábban, az országgyűlési kampányban, és még azt követően is komoly összegek áramlottak Amerikából a mozgalomhoz. A több mint 1,8 milliárd forintnyi segítség akkor a Korányi Dávid vezette Action for Democracy nevű szervezeten keresztül érkezett a baloldalhoz. Korányi nem mellesleg Bajnai Gordon volt kormányfő és Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadójaként is tevékenykedett. Az amerikai befolyásolás miatt sérülhetett az ország szuverenitása, így az ügyben a nemzetbiztonsági szolgálatok is vizsgálódnak, nyomozást indított a rendőrség, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A lap a jászberényi kampánypénzek gyűjtésével összefüggésben megkereste Márki-Zay Pétert, aki elmondta, semmi kivetnivalót nem látna abban, ha megint külföldről érkező támogatások landolnának a mozgalom számláján. A volt kormányfőjelölt ismét elfogadná a külföldi magyarok felajánlásait is.

Nem kértük, de semmi kivetnivalót nem látunk abban, ha külföldi magyarok ismét támogatnák a mozgalmunkat

– fogalmazott a hódmezővásárhelyi politikus, hangsúlyozva, hogy sem az MMM, sem a Közösen Jászberényért Egyesület nem párt. Emlékezetes, a politikus az országgyűlési választási kampánypénzek kapcsán is hasonló nyilatkozatokat tett, ám egyértelműen kiderült, hogy az utalásokhoz az adományozóknak nem kellett mellékelniük az útlevélszámukat, vagyis kaotikussá vált a baloldali kampányfinanszírozás, hiszen külföldi, amerikai állampolgárok is minden további nélkül tehettek felajánlásokat.

Így történhetett meg, hogy lényegében a dollárbaloldal teljes kampányát a tengerentúlról pénzelték, példátlan módon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések