Hirdessen itt

Kifosztották az alvó sértettet a vendégségben lévő vádlottak Lajosmizsén


A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette és négy rendbeli lopás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki amellett, hogy Lajosmizsén társával együtt kifosztott egy alvó sértettet, autókból és lakásokból is lopott. A lopások elkövetésében további két ismerőse segítette. 

A vádirat szerint a legidősebb vádlott és társa 2021. július 5-én egy lajosmizsei tanya pincéjében voltak vendégségben. A házban aludt a vendéglátójuk felesége, a bűnügy sértettje. Egy óvatlan pillanatban a két elkövető besurrant a nyitott lakóépületbe és a legidősebb vádlott a hálószobában alvó sértett ágya melletti szekrényből eltulajdonított két darab, összesen 60.000 forint értékű mobiltelefont. Ezalatt társa figyeléssel biztosította, hogy senki ne vegye észre a telefon elvételét – írja az ügyészség.

A legidősebb vádlott a kifosztáson túl további négy lopást is elkövetett. Előbb 2021 áprilisában egy nyitott autóból kilopta az autórádiót, majd azt – a lopást megfigyelőként biztosító – legfiatalabb vádlott társával együtt egy lajosmizsei ismerősüknek eladásra kínálták. A sértett visszautasította az üzletet és elküldte vádlottakat. A két férfi a felszólításnak látszólag eleget tett és elindultak a kapu felé. Ezt látva a sértett bement a házba, amit a legidősebb vádlott kihasznált, besurrant az udvaron álló lakóautóba és onnan ellopta a sértett mobiltelefonját.

A legidősebb vádlott 2021 júliusában egyedül is feltört egy autót, abból a sértett műszerfalon hagyott pénztárcáját tulajdonította el. Majd egy hétre rá a nyitott ablakon keresztül besurrant egy lajosmizsei házba és onnan laptopot, mobiltelefont és más ingóságokat, köztük egy hallókészüléket is ellopott, két sértettnek is kárt okozva.

Az eltulajdonított dolgokat a ház előtt várakozó harmadik vádlott társának adogatta ki.

Az ügyészség a legidősebb vádlottat kifosztás bűntettével és négy rendbeli lopás vétségével, míg egyik társát kifosztás bűntettével, másik két társát pedig 2-2 rendbeli lopás vétségével vádolja. Ezért a legidősebb vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, a kifosztást elkövető társával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, míg a lopásban részt vevőkkel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések