A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hont András Brüsszelről: A szankció az európai politika noÁr-ja


Az M1 48 perc című műsorában Lánczi Tamás vendége volt Hont András és Schiffer András, akik mellett Megadja Gábor és Kiszelly Zoltán mondta el véleményét az Európai Unió által kiszabott szankciókról, melyekről még Guy Verhofstadt is azt mondta, hogy semmi hasznuk nincs. 

Év elején Guy Verhofstadt liberális EP-képviselő egy friss statisztika nyomán kénytelen volt elismerni, az Európai Unió által Oroszország ellen bevezetett szankciók nem működnek. Egyelőre biztosan nem. A politikus egyenesen úgy fogalmazott, gyakorlatilag nulla hatása van a szankcióknak. 

Ez volt a téma Lánczi Tamás M1-en futó, 48 perc című műsorában is, melynek vendégei Kiszelly Zoltán, Megadja Gábor, Schiffer András és Hont András voltak. 

Schiffer András a legelején kijelentette: a háború kitörése után a szankciók élesítése elkerülhetetlen volt, ám véleménye szerint a szankciókat egyáltalán nem arra használják, hogy béketárgyalások induljanak, és ott az egy érv legyen. Az LMP korábbi elnöke leszögezte, egyre világosabb, hogy a szankciós politika azoknak az óriásvállalatoknak az érdeke, amiknek a profitabilitása megnőtt.

Ha van olyan szektor, amelyik egyértelmű haszonélvezője annak, ami jelenleg zajlik, az a hadiipar”

– jelentette ki Schiffer András. 

Az ügyvéd azzal folytatta, az sem véletlen, hogy azok, akik az LNG-szállításban érdekeltek, arra próbálják rávenni az Európai Uniót, hogy fokozza a szankciós politikát. 

Időszerű volna megvizsgálni, hogy az Európai Unió intézménye, bürokráciája valójában kiket szolgál”

– mondta a volt országgyűlési képviselő, aki szerint az Európai Unió döntéshozói nem európai érdekeket szolgálnak. 

Hont András publicista ezek után vitatta, hogy már a legelején szükség lett volna a legelső szankciós csomagokra. Az újságíró egy pótcselekvésnek nevezte a nyugat részéről Oroszország ellen hozott intézkedéseket. Hont példaként hozta Iránt, amely ország ellen évtizedek óta érvényben vannak szankciók, mégsem történt lényeges előrelépés a perzsa állam ügyében. 

A nyugati szankciós politika az Európai Unió noÁrja, hogy »legalább csinál valamit«”

– vont érdekes párhuzamot hasonlatával a magyar mozgalmát és Brüsszel között Hont András. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések