A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hét évet kapott nem jogerősen a férfiakat elbódító nő


Nyugtatót kevert áldozatai italába majd elvette a pénzüket. 

Hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte csütörtökön nem jogerősen a Debreceni Járásbíróság azt a nőt, aki férfiakkal ismerkedett, nyugtatót tett az italukba, majd elvette bódult áldozatai értékeit. A bíróság ezek mellett 135 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt, mintegy 360 ezer forint megfizetését az áldozatoknak, akiknek polgári jogi igényét egyéb törvényes útra utasította. A vádlottnak meg kell fizetnie 895 ezer forint bűnügyi költséget is.

A sértettek vallomását dr. Burai Judit bíró ismertette. Aszerint a férfiak lényegében bulizásból jöttek vagy épp szórakoztak éjszaka a debreceni belvárosban, amikor a vádlott hozzájuk csapódott („nem tudom, hogy keveredett oda”), és beszédbe elegyedett velük. Mind ittak valamit; egyiküket megkínálta a söréből, egy másik férfi „pár percre félretette” az italát, ezután a férfiaknál emlékezetvesztés lépett fel, másnap nagyon rosszul érezték magukat, egyikük a detoxikálóban ébredt. Pénzük, pénztárcájuk, a harmadik áldozat pecsétgyűrűje eltűnt.

A sértettek jó személyleírást adtak és felismerték a nőt. Az orvosi vizsgálat nyugtató hatású gyógyszer nyomát mutatta ki az áldozatok szervezetében, mely szerből találtak a vádlott házában; s melyet a bírósági ítélet elkobozni rendelt.

Előre eltervezetten

A súlyosító körülmények közt szerepelt a nő büntetett előélete és a halmazati elkövetés; enyhítő körülmény, hogy a kár részben megtérült, a vádlott elismerte a cselekményt, megbánó nyilatkozatot tett. Védője felhívta a figyelmet arra is, hogy a nő az eljárás alatt végig együttműködő volt, beismerő vallomást tett. Elmondta, védence pszichológiai kezelés alatt áll, nyugtató és altató hatású gyógyszert szed, ami elég lehetett ahhoz, hogy korlátozottan tudja felmérni cselekménye körülményeit. A vádlott az utolsó szó jogán azt mondta, megbánta, amit tett.

A bíróság végül bűnösnek mondta ki 3 rendbeli rablás, egy rendbeli kifosztás, készpénzhelyettesítő eszközzel való visszaélés, és közokirattal való visszaélés elkövetésében. A kiszabott hét éves börtönbüntetésből legkorábban annak kétharmadának kitöltése után szabadulhat. A bíró az ítélet indoklásában elmondta, 2-8 évig terjed a rablás büntetési tétele, amit halmazatban követett el a vádlott. Súlyosító körülmény az elkövetési mód; előre eltervezte és többször is ugyanazzal a módszerrel hajtotta végre. A hét éves büntetési tétel a vádlott esetében a középmértéket jelenti.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban enyhítésért fellebbez. Így az ítélet nem jogerős, az ügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések