Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Filléres fokhagymás sült krumpli tepsiben sütve: tökéletes téli köret


A tepsiben sült fokhagymás sült krumpli kevés olajjal készül, és köretként vagy önmagában is megállja a helyét.


Érdemes tepsiben sütni a fokhagymás sült krumplit, mert így kevésbé szívja tele magát zsiradékkal, a lakás sem fog úszni az olajszagban, és amíg pirul, nyugodtan foglalkozhatsz mással is. Sült húsok vagy zöldségek mellé tökéletes köret, ráadásul még ma is olcsó.

Hozzávalók

👉 1 kg krumpli
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 4 babérlevél
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 dl olaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplikat hámozd meg, kockázd fel, és forró vízben öt perc alatt főzd elő őket. Ha készen vannak, szűrd és csepegtesd le őket, majd egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt nagy, lapos tepsiben. Szórd meg őket sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal, öntsd a krumplikra, és alaposan forgasd át, hogy jól bevonja őket a fűszeres lé. Dobj melléjük néhány babérlevelet, és told a tepsit 220 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg a krumplidarabok ropogósra pirulnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések