A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ágyhoz kötözték az embereket, akik rendszeresen rühesek voltak egy kaposvári nő illegális idősotthonában


A koronavírust sem vette komolyan, végül ezért csaptak le rá a hatóságok. 

Szándékos veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Somogy Vármegyei Főügyészség egy kaposvári nővel szemben, aki illegális idősotthont működtetett.

Két kaposvári családi házból álló épületegyüttesben mintegy 30-40 idős, több esetben ágyhoz kötött embert látott el a vád szerint, akiknek a gondozása során számos foglalkozási szabályt szándékosan megszegett:

- A mozgásképtelen időseknek nem biztosított megfelelő betegágyat, emiatt rendszeresen leestek a nekik biztosított egyszerű, ágyrács nélküli heverőkről.

- Nem gondoskodott az egyik cukorbeteg sértett diabéteszes étrendjéről, ez az idős asszony súlyos rosszullétéhez vezetett.


Az illegális idősotthonban sorozatosan visszatérő rühességnek csak a tüneti kezelését látta el.

2021 márciusában végül az egyik gondozott igazoltan megfertőződött koronavírussal, de a vádlott semmilyen érdemi intézkedést nem tett annak érdekében, hogy a gondozottakat, illetve az ott dolgozó ápolókat megóvja a megbetegedés közvetlen veszélyétől.

Az idősotthont végül a hatóságok egy közérdekű bejelentés alapján járványügyi zárlat keretében kiürítették, a gondozottakat állami fenntartású otthonokban helyezték el.

A vádlott nő fia a hatóságok járványügyi intézkedését, a gondozottak elszállítását agresszív, fenyegető viselkedésével rövid ideig akadályozta, ezért neki járványügyi védekezés akadályozásának bűntette miatt kell felelnie.


Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában az asszonnyal szemben végrehajtandó szabadságvesztés, végleges hatályú foglalkozástól eltiltás és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, míg fiával szemben pénzbüntetés kiszabását javasolta. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések