A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy éven át a szomszédtól lopta az áramot egy férfi Almáskamaráson


Közel egy éven át lopta a szomszédból az áramot a Battonyai Járási Ügyészség szerint az az 52 éves almáskamarási-mezőkovácsházi férfi, aki ellen lopás miatt emeltek vádat. 

A vádhatóság indítványa alapján a férfit elzárásra ítélhetik, vagyonelkobzást rendelhetnek el vele szemben, illetve a csaknem 50 ezer forintos bűnügyi költséget is meg kell fizetnie. 

A férfi almáskamarási házában tartozás miatt kikapcsolták a villanyt, ezért eldöntötte, hogy a szomszédos, lakatlan ingatlanból jut majd áramhoz. Ezért 2019 elején, a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül bement a szomszéd ház udvarára.

A melléképületnél bütykölt, majd egy kábelt a saját házának kazánházába vezetett, ahol arra további hosszabbítókat kötött, és a házában használt berendezéseket azokról működtette.

Egészen 2019 végéig lopta így az áramot, amikor a szomszéd ház tulajdonosa észrevette a hosszabbítót a lakatlan ház udvarán, és értesítette a rendőröket. A férfi a közel egy év alatt 95 ezer forint értékben lopott áramot. A szomszéd számára – a szolgáltató által – kiállított számlák közül a férfi egy 8 ezer 500 forint összegű számlát kifizetett, de az okozott kár többi részét nem térítette meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések