Hirdessen itt

Droggal fizetett a bébiszitternek a vésztői anya


A vádlott 10 hónapon keresztül, szinte napi rendszerességgel értékesített vagy adott át ingyen kábítószert és bódító hatású anyagot egy fiatalkorú személynek, esetenként a vádlott kiskorú gyermekének felügyeletéért cserébe. 

Megkezdődött annak a nőnek a tárgyalása a Gyulai Törvényszéken, akit kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség.

A bíróság tájékoztatása alapján a röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a vésztői vádlott 2019 és 2021 között lakóhelyén, valamint a környező településeken több személynek értékesített, és kínált speedet, marihuánát és hópihének, kristálynak, herbálnak, illetve spurinak nevezett bódító hatású anyagokat. A vádlottnál a házkutatás során jelentős mennyiségű kábítószert és a jelentős mennyiséget el nem érő, azonban a csekély mennyiséget meghaladó pszichoaktív anyagot foglalt le a nyomozó hatóság. A vádlott a terjesztői magatartás mellett ezen anyagokat maga is fogyasztotta. Ezen túlmenően a vádlott 10 hónapon keresztül, szinte napi rendszerességgel értékesített vagy adott át ingyen kábítószert és bódító hatású anyagot egy fiatalkorú személynek, esetenként a vádlott kiskorú gyermekének felügyeletéért cserébe.

A vádlott a rendszeresnek tekinthető kábítószer-fogyasztási magatartásával, szokásaival, valamint azzal, hogy a lakcímén lefoglalt kábítószert és pszichoaktív anyagot a kiskorú gyermeke számára is hozzáférhető helyen tartotta, veszélyeztette a kiskorú gyermeke egészséges testi, értelmi és érzelmi fejlődését.

A Gyulai Törvényszék kérdésünkre megerősítette, az ügyben a bíróság szerdán előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott bűnösségét nem ismerte be, ügydöntő határozat nem született. A következő tárgyalást február végén, illetve március elején tartják majd.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések