A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megvan az ítélet a balmazújvárosi védőnőt bántalmazó ügyében


Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlott és védője is tudomásul vette. 

A Debreceni Járásbíróság január 19-én előkészítő ülésen ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, aki bántalmazott egy védőnőt Balmazújvárosban. A férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését a vádirattal egyezően elismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott – olvasható a Debreceni Törvényszék portálunkhoz eljuttatott közleményében.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és testi sértés bűntettének kísérletében, ezért őt – az ügyészi mértékes indítvánnyal egyezően – 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

Dr. Hornyák Zsolt bíró súlyosító körülményként értékelte ezen bűncselekmény elszaporodottságát, ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését elismerte, valamint a súlyos testi sértés kísérleti szakban maradt.

A bíró hangsúlyozta, hogy a közösség érdekében eljáró, közfeladatot ellátó személyeket a büntetőjog fokozott védelemben részesíti, az eljárásukkal kapcsolatban ellenük elkövetett cselekményeket kiemelten kezeli és súlyosabban rendeli büntetni, mintha egy egyszerű állampolgár ellen követnék el azokat.

A Debreceni Járásbíróság döntése jogerős. Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlott és védője is tudomásul vette.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések