A csokiimádók nagy kedvence lesz ez a kevert, puha tésztájú süti, amit elrontani sem lehet.
A csokis sütikből soha nem elég! A tésztáját percek alatt összeállíthatod, és a csoki mellé még lekvár is kerül bele. Így garantáltan nem szárad ki. Sütheted tepsiben, és kenyérformában is készítheted, ez azonban befolyásolja a sütés idejét is. A tetejére máz is kerül, amitől extra krémes lesz.
Hozzávalók
A tésztához
👉 22 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg étcsoki
👉 4 evőkanál lekvár
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 2 db tojás
👉 1.5 dl tej
👉 1 csomag sütőpor
A mázhoz
👉 4 evőkanál víz
👉 2 evőkanál kakaó
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, majd keverd habosra a vajjal, a cukorral, és dolgozd hozzá a lekvárt. Vegyítsd a lisztet, a kakaót, a kis darabokra vágott csokit és a sütőport, majd a tejjel felváltva dolgozd a masszába.
A homogén, csomómentes tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába, és 180 fokon süsd meg 35-45 perc alatt. A sütés ideje a forma nagyságától is függ. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával.
A tetejére a kakaóport keverd össze a vízzel, a porcukorral, öntsd hozzá az olajat, és melegítsd össze, majd kend gyorsan a süti tetejére, és várd meg, míg megszilárdul.
0 Megjegyzések