A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint 600 ukrán katona halt meg egy megtorló hadműveletben Kramatorszkban


A kramatorszki támadás válaszcsapás volt a Makejevkában történt újév éjjeli ukrán ágyúzására – közölte az orosz védelmi minisztérium. 

Több mint 600 kijevi katonát likvidáltak egy orosz rakétacsapásban a Donbasszban, az ukránok által ellenőrzött Kramatorszk városában – közölte az orosz védelmi tárca vasárnap.

A vasárnapi bombázás “megtorló művelet” volt, amelyet válaszul hajtottak végre az orosz katonák ideiglenes telepítési pontja ellen újév éjjel elkövetett ukrán támadásra a Donyecki Népköztársaságban lévő Makejevka városban – áll a minisztérium közleményében.

A 28-as számú kramatorszki kollégiumban több mint 700, a 47-es számú kollégiumban pedig több mint 600 ukrán-harcos tartózkodott.

“Az ukrán fegyveres erők egységeinek ideiglenes állomáshelyeit ért masszív rakétacsapás következtében több mint 600 ukrán katona vesztette életét” – áll a jelentésben.

Az új év első perceiben az ukrán hadsereg hat rakétát lőtt ki az amerikai HIMARS rakétavetőkből az orosz katonák ideiglenes telepítési pontjára Makejevka közelében. Négy rakéta csapódott be az épületbe, aminek következtében a mennyezet beomlott. A legfrissebb jelentések szerint 89 katona halt meg, köztük az ezred parancsnokhelyettese.

A védelmi minisztérium szerint a halálesetek fő oka az ukrán csapatok által nyomon követhetett telefonok használata volt. A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy minden intézkedést megtesz a hasonló incidensek jövőbeni megelőzése érdekében, és hogy a vizsgálatot követően az elkövetőket felelősségre vonják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések