Hirdessen itt

A sofőr szemébe sütött a nap, hatalmas balesetet okozott ezzel a diósjenői sínen


A diósjenői sofőrt elvakította a szemébe sütő nap, ezért hajtott a tilos jelzés ellenére a vasúti átjáróba. 

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Balassagyarmati Alosztálya eljárást folytat gondatlanságból elkövetett vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség megalapozott gyanúja miatt egy 60 éves diósjenői lakossal szemben - írja a police.hu.

Nógrád irányából Diósjenő felé közlekedett személygépkocsival a 60 éves férfi tavaly október 13-án a délutáni órákban, amikor az útszakaszon kiépített vasúti átjáróhoz érve a fénysorompó tilos jelzése ellenére az átjáróba behaladt. A diósjenői lakos így nem biztosított elsőbbséget az arra haladó menetrend szerinti személyvonatnak, amely a gépjármű jobb hátsó részének ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett. A sofőr állítása szerint elvakította a szembe sütő nap, ezért hajtott a tilos jelzés ellenére a sínekre. A férfi cselekményével veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A hatóság tagjai a férfi ellen folytatott büntetőeljárást a napokban lezárták és az ügy iratait vádemelési javaslattal a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére megküldték.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések