A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Facebook már nem minősíti „veszélyes szervezetnek” az Azovot


Innentől kezdve szabad a pálya az azovosoknak a Facebookon, WhatsAppon, Instagramon. 

Az amerikai Meta – a Facebookot, Instagramot és WhatsAppot tulajdonló cég – bejelentette: nem tekinti többé „veszélyes szervezetnek” az ukrán Azov-ezredet. A hírről beszámoló Kyiv Independent szerint ez azt jelenti, hogy az Azov-tagoknak immáron lehet profiljuk a metás platformokon, az Azov-ezredről szóló tartalmakat pedig a jövőben már nem fogják eltávolítani. A lap azt írja: Ukrajna már hosszú ideje tárgyalt erről a Metával. 

Az ukrán digitális átalakulásért felelős miniszter, Mihajlo Fedorov szerint így a világ vége „értesülhet a Mariupolt védő hősökről, az orosz propagandát pedig semlegesíthetjük”.

A lap idéz egy szakértőt a „Counter Extremism Project” nevű szervezettől, aki azzal érvelt a döntés mellett, hogy „az Azov-légió más, mint az Azov-mozgalom”. Szerinte az Azov-légió beintegrálódott az ukrán hadseregbe, és a belügyminisztérium alá tartozik, míg az „Azov-mozgalom” egy szélsőjobboldali szerveződés.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések