A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vajpuha Sztroganov-csirkemell tejszínes szószban: ha gyorsan készítenél valami laktatót


A Sztroganov-csirkemell bő fél óra alatt az asztalon lehet, de érdemes belőle nagy adagot készíteni, mert mindenki repetát fog kérni belőle.


A Sztroganov-mártás nem csak a bélszínhez, hanem a csirkemellhez is nagyon jól megy: ilyenkor ráadásul olcsóbb is, és hamarabb elkészül. Csiperkegombából is finom, de ha van rá lehetőséged, érdemes erdei gombát vásárolni a piacon, így ugyanis még erőteljesebb lesz az íze.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 30 dkg erdei gomba
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 dl tejföl
👉 1 dl tejszín
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál magos mustár
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet csíkozd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd meg egy evőkanál olajban, és tedd félre fél órára. Közben a hagymát és a gombát tisztítsd meg és aprítsd fel. A pihentetési idő leteltével egy serpenyőben olvassz fel egy evőkanál vajat, és közepes lángon öt-hat perc alatt kevergetve süsd meg rajta a húst. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. Érdemes alufóliával letakarni, hogy ne hűljön ki.

Ugyanebben a serpenyőben olvassz össze még egy evőkanál vajat és olajat, dobd rá a felkockázott hagymát, és párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a felszeletelt gombát is. Sózd, borsozd, és időnként megkevergetve hat-nyolc perc alatt párold őket puhára. Közben a tejszínt és a tejfölt keverd össze a mustárral. A megpuhult gombához add hozzá a tejszínt, kanalazd bele a csirkét, és forralj még rajta egy utolsót.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések