Az adventi időszak és a karácsony elengedhetetlen részei a desszertek. Most egy kedvelt csokis krémet hoztunk, amit kakaós piskótalapok közé rejtettünk.
Ez igazán meghozza az ünnepi hangulatot!
Hozzávalók kb. 10 darabhoz
A tésztához
👉 5 tojás
👉 5 ek. cukor
👉 1 ek. kakaópor
👉 4 ek. liszt
A krémhez
👉 15 dkg étcsokoládé
👉 25 dkg vaj
👉 10 dkg porcukor
👉 2 ek. rum
A tetejére
👉 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lisztet és a habbal lazítjuk. A tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, a tésztát hagyjuk kihűlni, majd lapjával félbevágjuk.
Közben a krémhez a csokoládét tálkába tördeljük, és vízgőz fölött felolvasztjuk. A puha vajat a porcukorral fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a rumot és jól kikeverjük.
A tálkába tördeljük a díszítéshez is a csokoládét, felolvasztjuk. Az alsó tésztalapot megkenjük a csokoládés, ún. párizsi krémmel, ráfektetjük a felső tésztalapot, finoman rányomjuk és meglocsoljuk olvasztott csokoládéval. Hűtőbe téve megdermesztjük. Forró vízbe mártott éles késsel, nagyobb kockákra vágva tálaljuk.
0 Megjegyzések