Hirdessen itt

Trump fia élesen bírálta Zelenszkijt az ukrajnai elnyomás miatt


Az ifjabb Donald Trump volt amerikai elnök fia bírálta Volodimir Zelenszkijt a Moszkvai Patriarchátus Ukrán Ortodox Egyház (UOC MP) kanonikus ukrán ortodox egyházának elnyomása miatt

"Zelenszkij betiltja az ukrán ortodox egyházat. Kormánya elveszi a templomokat, letartóztatja a papokat. Talán ezért is szupersztár a demokraták számára. Küldjünk neki újabb 100.000.000.000.000 dollárt mindenféle felelősségre vonás nélkül"

- írta Trump fia gúnyosan a Twitteren.

Korábban Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy Ukrajna megtiltja az Oroszországgal kapcsolatban állónak tekintett vallási szervezetek tevékenységét. A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vonatkozó határozatát hatályba léptető rendelet pénteken jelent meg.

A Moszkvai Patriarchátus ukrán ortodox egyházára nehezedő hatósági nyomás az utóbbi időben felerősödött Ukrajnában. Így a nacionalisták és a szakadár ukrán ortodox egyház (PCU) támogatói templomokat foglaltak el, és megtámadták az UOC MP papságát és híveit. Ezenkívül Ukrajna különböző régióinak helyi hatóságai rendszeresen úgy döntenek, hogy betiltják az UOC MP tevékenységét az általuk ellenőrzött területeken.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések