A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Töltött paprika húsmentesen: így is mennyei a magyaros klasszikus


Húsmentesen, zöldséges rizzsel töltve is mennyei töltött paprikát készíthetsz.


A szaftos, paradicsomos töltött paprika húsmentes, zöldséges-rizses töltelékkel is mennyei lesz. Télen, amikor nincs érett, roppanós zöldség a piacon, nyugodtan használhatsz hozzá színes kaliforniai paprikát is, így már kinézetre is vidám lesz az étel. Sütőben sütve még finomabb lesz.

Hozzávalók 4 személyre

A töltött paprikákhoz
👉 7 dkg rizs
👉 5 dkg morzsolt kukorica
👉 5 dkg zöldborsó
👉 4 kaliforniai paprika
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 zellerszár
👉 1 sárgarépa
👉 1 zöldalma
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors

A paradicsomszószhoz
👉 40 dkg sűrített paradicsom
👉 5 dl paradicsomlé
👉 4 evőkanál cukor
👉 1 evőkanál liszt
👉 só
👉 olaj

Elkészítés:

A rizst sós vízben főzd félpuhára. A zöldségeket tisztítsd meg, aprítsd fel, futtasd meg egy kevés olvasztott vajon, majd egy kis víz hozzáadásával párold őket fedő alatt puhára. Az almát hámozd meg, és vágd kis darabokra. Keverd össze a zöldségeket és az almát a rizzsel, fűszerezd sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel. A paprikák kalapját vágd le, a csumájukat távolítsd el, és oszd el bennük egyenletesen a rizses tölteléket.

A mártáshoz a lisztből és az olajból készíts rántást. Öntsd fel a paradicsomlével, add hozzá a sűrített paradicsomot is, ízesítsd sóval és cukorral, és nagyjából tíz perc alatt főzd össze. Ha túlságosan besűrűsödik, vízzel hígítsd.

A megtöltött paprikákat helyezd el egy tepsiben, öntsd rájuk a paradicsommártást, fedd be alufóliával, és 220 fokon 40 perc alatt süsd készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések