A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes sütőtök-krémleves vajgaluskával: sütőben pirult tökkel az igazi


Még finomabb a sütőtök-krémleves, ha levesbetétnek vajgaluskát főzöl bele.


A sütőtök-krémleves vajgaluskával finom, melengető bevezetője az ebédnek. Főzz bele egy kevés zellert is, és savanyítsd citromlével! Ha van időd, sütőben süsd meg előbb a tököt, így jönnek ki legjobban az ízei.

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez
👉 50 dkg sütőtök (héjával együtt mérve)
👉 10 dkg zeller
👉 2 dl főzőtejszín
👉 2 teáskanál citromlé
👉 1 l alaplé
👉 1 közepes krumpli
👉 1 teáskanál fehér bors
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só

A vajgaluskához
👉 5 dkg liszt
👉 2.5 dkg vaj
👉 1 tojás

Elkészítés:

A tököt vágd cikkekre, a magját kapard ki, és sütőpapírral kibélelt tepsiben, 200 fokos sütőben süsd meg nagyjából egy óra alatt. Ha kész, a húsát kapard ki, és tedd egy lábosba. Add hozzá a megpucolt és kockára vágott krumplit és zellert, öntsd fel alaplével, szórd meg sóval és fehér borssal, adj hozzá egy kevés citromlevet, és húsz perc alatt főzd az egészet puhára. A végén tépkedd bele a petrezselymet, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd, majd öntsd vissza a lábosba.

A vajgaluskához a vajat olvaszd fel, tedd egy kis tálba, keverd el a tojással és annyi liszttel, hogy galuskaállagú tésztát kapj. Kiskanállal szaggasd bele a forrásban lévő levesbe, és két-három perc alatt főzd meg őket. Amikor már puhák, öntsd bele a levesbe a tejszínt, még egyet forralj rajta, és tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések