A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Színpompás zöldségek sütőben készítve: minimális zsiradékkal készülő, egészséges köret


A fűszeres tepsis zöldségköretet bármilyen, otthon fellelhető zöldségekből elkészítheted.


Fantasztikusan finom és egészséges húsok mellé a tepsis zöldségköret, sőt akár önmagában, valamilyen finom mártogatóssal is tálalhatod egy könnyű vacsora gyanánt. Olyan zöldségeket használj hozzá, amilyeneknek épp szezonjuk van, vagy amit találsz a hűtődben. Ha diétázol, a krumplit nyugodtan hagyd ki belőle.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 gerezd fokhagyma
👉 4 krumpli
👉 3 zellerszár
👉 2 paradicsom
👉 2 édeskrumpli
👉 2 cukkini
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 nagy vöröshagyma
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál rorzmaring
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 friss bazsalikomlevelek (elmaradhat)

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg és aprítsd fel: a krumplit és az édeskrumplit hámozás után vágd kockákra, a cukkinit és a hagymát cikkezd fel, a zellerszárat vágd karikákra. A fokhagymagerezdeket csak pucold meg, de hagyd egészben. Helyezd el mindet egy tepsiben. Szórd meg őket sóval, frissen őrölt borssal, bazsalikommal, rozmaringgal és füstölt paprikával, és forgasd össze kevés olívaolajjal. Ha van otthon friss bazsalikomod, néhány levelet a zöldségekre téphetsz. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe egy órára, amíg az egész puhára sül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések