A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szerencsehozó lencsefőzelék mustárral és fokhagymával: már most készítsd el holnapra


A hagyományos újévi lencsefőzelék füstölt hús levében fő. Még finomabb, ha mustárt és fokhagymát is teszel hozzá.


Állítólag aki lencsét eszik újév napján, annak hamar pénz áll majd a házhoz. Ezen ne múljon - készítsd el ezt a nagyon finom, savanykás főzeléket még az év utolsó napján, hogy január elsején már csak melegíteni kelljen. A legfinomabb ízek elérése érdekében füstölt tarját főzz bele.

Hozzávalók

👉 50 dkg lencse
👉 25 dkg füstölt tarja
👉 10 dkg füstölt kolbász
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 3 babérlevél
👉 3 evőkanál liszt
👉 1 vöröshagyma
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 olaj
👉 tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

A lencsét előző este alaposan mosd át és áztasd be. Másnap tedd fel sós vízben főni, közben add hozzá a felszeletelt húst, a nagyobb darabokra vágott kolbászt, a megpucolt, de egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymagerezdeket, valamint a babérlevelet. Amikor már majdnem teljesen megpuhult a lencse, készítsd el a rántást. Ehhez kevés olajon futtasd meg a lisztet, majd vedd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, és önts rá egy keveset a főzelék levéből is. Tedd vissza a tűzre, és kézi habverővel - hogy ne legyen csomós - kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ekkor öntsd a lencséhez, és még mindig habverő segítségével kevergesd továbbra is, amíg a főzelék a megfelelő állagot eléri. Ízesítsd mustárral és citromlével, és forrald össze. Tálaláskor ízlés szerint tejfölt adhatsz hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések